Basis Tekenen en Schilderen

Basis Tekenen en Schilderen

In deze cursus wordt er geschetst om de tekenvaardigheid te vergroten en/of wordt er een (nieuwe) techniek uitgelegd en uitgeprobeerd. Het gaat over het leren zien, begrijpen en vervolgens effectief weergeven van je onderwerp.

Er zal aandacht zijn voor verschillende materialen zoals houtskool, krijt, grafiet, inkt, aquarel en acrylverf. De nadruk ligt op de basistechnieken voor het vertalen van het geziene naar het platte vlak.

Gedurende dit proces zal er tijd zijn voor het leren kennen en inzetten van verschillende materialen; wat zijn de voor- en nadelen, wanneer gebruik ik wat, hoe arceer ik, hoe meet ik, enz.

De les begint altijd met een korte instructie aan de hand van grote voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. De informatie wordt op die manier zo eenvoudig en helder mogelijk gehouden. In tweede deel van de cursus komen verschillende teken- en schildertechnieken zoals , pastelkrijt, aquarel, acryl schilderen aan de orde en thema’s die de docent voorstelt. Je kan (deels ) afwijken van dit programma en individueel werken en hierin begeleid worden. Als docent is Ben van Doorn enthousiast motiverend en creatief in het bedenken van manieren om je technieken te leren en je zo te laten groeien naar eigenheid. Er wordt uitgegaan van jouw startniveau waardoor de lessen laagdrempelig zijn. Beeldende begrippen als vorm, kleur, licht, compositie en ruimte komen uitgebreid aan de orde.

De cursussen starten op woensdag 16 september 2020:
12 cursusavonden van 19.30 tot 21.30 uur
Prijs 160,- (exclusief materiaal)

De cursussen starten op vrijdag 18 september 2020:
12 cursusmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur
Prijs 160,- (exclusief materiaal)

Meld je aan!

    Selecteer voor welke cursus jij je aan wilt melden:

    Basis Tekenen en Schilderen woensdagavondBasis Tekenen en Schilderen vrijdagmiddagGevorderden Tekenen en Schilderen dinsdagavondGevorderden Tekenen en Schilderen vrijdagochtend