Cursussen

Cursussen

Start cursussen vanaf 26 sept. (Vervolg cursussen vanaf januari 2018)

Kernbegrippen:
Compositie * Vorm*Licht*Kleur* Ruimte
 Techniek en* Waarneming * Stilleven
Portret * Landschap * Kunstbeschouwing/geschiedenis
Werkbespreking * Anatomie * Materiaalkennis

De oude school is gericht op voor figuratieve schilderkunst. Waarneming staat hierbij centraal. Zo passen   de cursussen in de langdurige en rijke Nederlandse traditie in de beeldende kunst. We streven naar het samensmelten van klassieke, door de eeuwen gevormde vaardigheden met eigentijdse opvattingen en ideeën. Het beoogt een centrum te worden voor creativiteit  en educatief centrum met een aanbod aan cursussen en workshops op alle terreinen van kunst. Voor jong en oud. Voor mensen met enige ervaring en  voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Kunst en cultuur  biedt  de kansen daaraan invulling te geven. Daarmee wordt het leven verrijkt en verdiept. Bezig zijn met kunst en cultuur haalt mensen weg uit hun dagelijkse beslommeringen en geeft hen de kans hun horizon te verbreden.

Atelier de Oude school bevindt zich in een voormalig schoolgebouw (school met de bijbel- 1909/1947). Het schoolgebouw vertegenwoordigt  een bijzondere typologische waarde in de gemeente en heeft architectonische waarde.

Voor het cursusjaar 2017-2018 is het volgende programma samengesteld van korte en uitgebreide cursussen en introductiecursussen.  Voor vrijwel alle cursussen mogelijkheden om voor een korte periode in te schrijven. Dit is de manier om kennis te maken met de docent of met een nieuwe techniek. Verlenging daarna is veelal mogelijk.

Basis Tekenen en Schilderen (dinsdagavond/vrijdagochtend)

12 Cursusavonden
Prijs: € 150,- excl. materiaal
Wanneer: Dinsdagavond 19:30 – 21:30 of vrijdagochtend 09:00 – 11:30
Klik hier voor meer informatie

Open Inloop Tekenen en Schilderen

12 Cursusavonden
Prijs: € 12,50 per avond excl. materiaal
Wanneer: Woensdagavond 19:30 – 21:30
Klik hier voor meer informatie